iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

6 november 2012

Draaischijf is voor Mumford & Sons

De Draaischijf gaat deze week naar Mumford & Sons en het mooie Lover Of The Light. Het is de 2de single van hun 2de album "Babel" en ze zorgen met hun van banjo overlopende folk invloeden voor een ware rage want in veel nieuwe nummers hoor je tegenwoordig de banjo terug komen.
I will wait zakt langzaam de hitlijsten uit en die plek lijkt naadloos te worden overgenomen door hun opvolger.

Mumford & Sons is een Britse Folkrock band, afkomstig uit Londen. De band werd opgericht door Marcus Mumford, Winston Marshall, Ben Lovett en Ted Dwane. Ze speelden daarvoor als collectief achter de zangeres Laura Marling.

De groep bestaat sinds eind 2007. In 2009 werd het debuutalbum Sigh No More uitgebracht. Het album bereikte zowel in de Nederlandse Album Top 100 als de Vlaamse Ultratop 50 Albums de derde positie. Debuutsingle Little Lion Man behaalde een vierde plaats in de Vlaamse Ultratop 50. In 2011 won Mumford & Sons een European Border Breakers Award. De European Border Breakers Awards zijn prijzen die jaarlijks worden uitgereikt aan tien jonge veelbelovende Europese artiesten die het jaar ervoor succesvol buiten de eigen landsgrenzen debuteerden. In 2012 stond Mumford & Sons zowel op Pinkpop als op Rock Werchter. Op Pinkpop hebben zij aangekondigd dat hun nieuwe album uitkomt op 24 september 2012. Op 16 juli 2012 kwam ook de onthulling van de albumtitel: Babel. Op 30 maart 2013 treedt Mumford & Sons op in het Ziggo Dome in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten