iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

4 december 2012

Draaischijf voor Leonie Meijer

De Draaischijf voor week 49 is wederom een kerstplaat want Greatest-Hits is dol op de kerst.
Ook zijn we dol op het Nationaal product en dus komt de draaischijf deze week van eigen bodem.
Ze staat nog altijd hoog genoteerd met haar hitsingle Niemand Als Jij maar die gaat de komende weken zeker concurentie krijgen van "Rijk Alleen" zoals de kerstsingle heet.

Het is een nieuw kerstnummer en dat juichen wij altijd toe want van de standaard kerstsongs als Last Christmas, Driving Home For Christmas en All I Want For Christmas Is You krijg je op den duur toch een beetje genoeg.
Dat Niemand Als Jij het in de Nationale hitlijsten niet heel erg best doet is onbegrijpelijk want deze dame heeft een dijk van een stem en schrijft ijzersterke nummers. We hopen dan ook dat het slechts een kwestie van tijd is voordat het grote publiek dat ook gaat zien (horen)
Met Rijk Alleen krijgen ze in ieder geval weer een kans om Leonie te ontdekken.

We kennen Leonie natuurlijk allemaal van haar deelname aan het eerste seizoen The Voice Of Holland waar zij in het team van Jeroen van den Boom zat. Ze won The Voice niet, maar timmert wel lekker aan de weg en heeft ondertussen al een aantal singles op haar naam staan.
Toevaliggerwijs heeft Leonie net als Tessa Belinfante het nummer Just Hold Me van Maria Mena gezongen in 1 van de rondes destijds en dat werd toen een 27ste plaats in de single top100 en daar is Tessa ook hard naar op weg.

Rijk Alleen is geen op zichzelf staande kerstplaat maar maakt deel uit van een heel album met kerstliedjes welke door louter dames zijn ingezongen.
Het nummer is namelijk afkomstig van het pas verschenen album "A Lady Christmas" en naast Leonie zijn daar nog 16 dames (groepen) uit de Nederlandse muziek bizniz op terug te vinden.
En zeker niet de minste want wat dacht je van Trijntje Oosterhuis, Sharon Doorson, Do, Angela Groothuizen, Miss Montreal en Berget lewis? Of Ruth Jacott, Giovanca of Antje Monteiro? Om nog maar te zwijgen over Jennifer Ewbank (die ook net een nieuwe single uit heeft), Sharry-An en Marike Jager.
Kortom, dit is echt een Kerst CD die je moet hebben.
Donderdag 6 December is de officiele CD presentatie in Snowworld Zoetermeer en daar zullen naast Leonie o.a. ook Angela Groothuizen en Birget Lewis te zien en te horen zijn.

Een echte videoclip is er nog niet van Rijk Alleen maar we hebben wel de live uitvoering van Leonie welke ze donderdag 6 December deed bij de presentatie van de CD Lady's Christmas in Zoetermeer.


En mocht je de studioversie willen horen kan dat hieronder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten